Zo kun je het beste verzekeringen vergelijken

Je hebt een nieuwe motor gekocht en wilt hiervoor natuurlijk de beste verzekering afsluiten! Kies je voor een simpele WA verzekering of een all risk verzekering motor? En bij welke verzekeraar? Daarom hebben we een lijstje voor je gemaakt voor elementen aan een verzekering waar je op moet letten, dus lees gauw verder!

Het allerbelangrijkste: De dekking

Het allereerste waar je naar moet kijken bij het uitzoeken van een verzekering is wélke verzekering je kiest, want je hebt er meerdere. Als allereerst heb je de WA motorverzekering en deze is het meest minimale. Bovendien is deze verzekering verplicht. Bij deze verzekering worden namelijk de kosten van de schade gedekt van de partij die schade heeft door jouw schuld. De schade die jij hebt aan je motor wordt hierbij niet gedekt. Een verzekering die meer dekt is de WA plus beperkt casco. Met deze verzekering ben je verzekerd van een vergoeding bij schade als je te maken hebt met diefstal, schade door weersomstandigheden, brand of een botsing met een dier. Ook wordt je kleding vergoed als dit nodig is. Als laatste heb je ook nog de allrisk verzekering. Hierbij ben je verzekerd voor nog meer schade door bijvoorbeeld vandalisme, botsingen, slippen, uitglijders en wanneer je van de weg raakt. Deze verzekering wordt vaak afgesloten door mensen die al veel schadevrije jaren hebben opgebouwd omdat je dan korting krijgt. Daardoor is de verzekering ineens een stuk minder duur.

Vergelijken door middel van prijs

Als volgt kun je gaan vergelijken door te kijken naar de prijzen die verzekeraars vragen. Je moet dus goed kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding van de verzekeraar. Stel jezelf vragen zoals: Hoeveel ga je kwijt zijn aan de premies? Kun je een deel van de premie terugkrijgen voor een schadevrij jaar? Wat is het eigen risico? Ook is het handig om aan andere mensen te vragen bij welke verzekeraar zij zitten en of ze goed te spreken zijn over deze verzekeraar. Zo weet je in de praktijk of er goed met de klant wordt omgegaan.

Vergelijken door middel van service

Wanneer je je aansluit bij een verzekeraar wil je natuurlijk wel goede service krijgen wanneer je het nodig hebt. Je moet dus meteen iemand kunnen bereiken wanneer je stil staat met je motor door een ongeval of door een andere reden. Onderzoek dus goed welke verzekeraar de beste service biedt voor jou en wees ook hier niet bang om te vragen naar de ervaringen van anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *