Wat neem jij mee op reis?

Accu

Waar de één ervoor kiest om geld en een paspoort mee te nemen is de ander uitgebreid voorbereid om wat komen kan. wanneer je op reis gaat kan het soms lastig zijn om te bepalen wat je allemaal mee moet nemen voor onderweg en voor op de bestemming.

In deze blog geven we een aantal tips om aan te denken wanneer jij de deur uit gaat.

Dagje

Wanneer je een dagje weg gaat, heb je vanzelfsprekend minder nodig dan wanneer je voor langere tijd vertrekt. Eigenlijk is het altijd belangrijk om je in te beelden waar je die dag tegenaan kan lopen. Wanneer je bijvoorbeeld met kinderen op pad gaat naar een pretpark. Bedenk je dan dan kinderen genoeg voedsel en genoeg vermaak moeten hebben.

Afhankelijk van de situatie kunnen een paar broodjes en een puzzel spelletje voor onderweg voldoende zijn, maar soms is er ook meer benodigd. 

Weekend of midweek

Als je een weekend of midweek weg gaat, komt er vanzelfsprekend al meer kijken bij een goede voorbereiding. In verband met de overnachting is het wenselijk om voldoende kleding mee te nemen voor zowel s’nachts als overdag. Afhankelijk van je budget en de situatie kan het ook handig zijn om voldoende vermaak mee te nemen voor op de locatie. Je kunt hierbij denken aan boeken en spelletjes. Ook voeding kun je soms meenemen van huis omdat het op locatie meer geld kost. Wanneer je alles in basis alles denkt te hebben geregeld, zorg dan dat je daarna in ieder geval een dubbel check doet of je je betaalpas en paspoort bij je hebt. Zodoende kun je eventuele tegenslagen alsnog opvangen op locatie.

Een week of langer

Zodra je langer dan een week weg gaat, dan zul je verder vooruit moeten denken. Omdat het tijdsbestek langer is, kunnen er ook meer tegenslagen plaatsvinden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan extra veiligheidsvoorzieningen, bijvoorbeeld naast een standaard pleisterset, een wat uitgebreider ehbo pakket. Wanneer je met de auto gaat, kan het tevens handig zijn om te bedenken wat er eventueel als reserve mee zou moeten. Denk bijvoorbeeld aan motorolie of een accu voor het geval de oude variant er mee stopt. Het is natuurlijk belangrijk om vooral te kijken naar wat relevant zou kunnen zijn. Wanneer je met de trein gaan heeft het natuurlijk geen zin om ruitenwisservloeistof in je koffer te stoppen.

Soms kan het makkelijk zijn even op te schrijven in welke situaties je terecht kunt komen en wat daarvoor nodig kan zijn. Je komt op die manier vaak het minst bedrogen uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *