Wat kost het vroegtijdig opzeggen van een private lease contract?

Private lease contracten hebben gemiddeld een looptijd van zo’n 48 maanden. Echter, veel gebruikers van private lease, zouden veel liever een kortere looptijd willen. Maar wat nou als je wel zo’n slepend, duur en langlopend contract hebt, en je wilt daar graag zo vroegtijdig als mogelijk vanaf. Waar moet je dan rekening mee houden, en wat zijn de kosten van het vroegtijdig opzeggen van een private lease contract?

Kosten opzeggen

De kosten van het vroegtijdig opzeggen van een private lease contract zijn afhankelijk van de algemene voorwaarden van uw leasemaatschappij. Vaak bedraagt dit een percentage van circa 50% van de nog te betalen maanden. Maar de opzeggingsvergoeding kan ook hoger uitvallen. Dit kan oplopen tot het volledige bedrag van de nog te betalen maanden van uw contract. Wanneer u opzegt, verschaft de leasemaatschappij u op verzoek een berekening van de nog te betalen opzeggingsvergoeding. Het opzeggen van uw leasecontract kan volgens de Keurmerk Private Lease voorwaarden ook nog eens pas vanaf het eerste contractjaar.

Echter, niemand wil natuurlijk betalen voor een dienst of product, waar je eigenlijk helemaal geen gebruik meer van wil, of kan maken. Private Lease overnemen kan daarbij de ideale oplossing bieden. Hierbij laat je de leasewagen overnemen, en hoef je niet de opzeggingsvergoeding te betalen. In plaats daarvan neemt iemand de resterende maanden en (een deel van) de bijbehorende contractkosten samen met de leasewagen van je over. Voor deze overname rekent de leasemaatschappij vaak wel een kleine administratievergoeding, waarbij het over het algemeen gaat om bedragen die liggen tussen de 150 en de 300 euro.

Private lease overnemen

Zit je zelf ook niet te wachten op een duur en langlopend leasecontract? wellicht is private lease overnemen dan wel de ideale uitweg voor je. Met private lease geniet je van een veel  kortere looptijd van je contract, ben je in vrijwel alle gevallen veel voordeliger uit per maand  én hoef je niet ellenlang te wachten totdat de auto gebouwd en geleverd wordt. Kortere contracten voor een veel betaalbare prijs, het kan dus echt. Interesse? Neem dan vooral even een kijkje bij deze elektronische, hybride, of op benzine rijdende private lease occasions!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *