Wat je moet weten over de remklauw in je Audi q7

remklauw audi q7

Wie een auto rijdt heeft er nog niet automatisch verstand van. Sterker nog, de meeste mensen die een auto hebben, weten helemaal niet hoe deze werkt. Toch kan het goed zijn om in ieder geval deels te weten hoe je auto nu precies werkt. Zeker wanneer je een Audi rijdt is het goed om de remklauw in je Audi q7 te begrijpen. Het is namelijk een goede manier om ervoor te zorgen dat je ook weet wat het probleem is wanneer je auto niet meer optimaal functioneert. Bovendien is een beetje kennis van auto’s ook prettig wanneer je een garage uit gaat zoeken. Audi’s zijn niet goedkoop en je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je mooie auto genieten.

autopartsonline

De functie van de remklauw

De remklauw is een onderdeel van het remsysteem. andere onderdelen van het remsysteem zijn onder andere:

  • remblokken
  • remschijf
  • draagarm
  • wiellagers

Dit is slechts een korte lijst van onderdelen in je auto die je zelf misschien helemaal niet kent. Van alles dat je eventueel niet kent is er een systeem dat je wil leren begrijpen en dat is het remsysteem. Het is namelijk heel belangrijk dat je altijd goed en snel kunt remmen. Als er iets mankeert aan je remmen wil je dit ook zo snel mogelijk laten oplossen of zelf vervangen. 

De remklauw vervangen

Wanneer je een probleem hebt met je remmen, dan is het meestal niet de remklauw waar het probleem zit. Wanneer je op het rempedaal drukt in de auto, dan druk je op de remklauw. Niet direct, maar indirect. De remklauw drukt op de remblokken. De remblokken drukken vervolgens op de remschijf. Doordat er wrijving ontstaat tussen die blokken en de schijf, zal de auto afremmen en tot stilstand komen. Het eerste dat slijt, zijn vaak die blokken en niet de remklauw zelf. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *