Wat is een palletmover?

Dit artikel gaat over de palletmover. Zoals de naam aangeeft, is dat een voertuig dat pallets verplaatst. Bovendien gaat het hier om een AGV, een automated guided vehicle. Wat aangeeft dat het onbemand is en zelfstandig zijn werk uitvoert. Pallets worden veel gebruikt bij het vervoer en opslag van goederen. Die goederen worden op de pallets geplaatst. Je kunt ze veel in magazijnen en afhankelijk van het soort product ook in assemblagehallen tegenkomen, en dat zijn het soort plekken waar je pallermovers tegen kan komen. Die voertuigen kunnen de vorm van vorkheftrucks aannemen, maar kunnen ook veel kleiner zijn. In het laatste geval worden pallets net genoeg opgetild om te kunnen verplaatsen.

Geleidingsysteem

In plaats van geleidingssysteem kan je ook spreken van een navigatiesysteem. Zo’n systeem zorgt ervoor dat een AGV de gewenste route volgt en kan daarvoor diverse technieken gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld zijn met inductieve draden, radiogolven of simpelweg lijnen op de vloer. Er zijn ook AGV-s die met scanners werken. Die hebben als het ware een afdruk van de omgeving opgeslagen en vergelijkt die continue met wat wordt waargenomen. Met de toevoeging van reflectoren kan dat nog worden verbeterd. Een AGV palletmover kan van een mast zijn voorzien, die nuttig is in omgevingen met frequente veranderingen.

Programmering

De palletmovers dienen instructies te ontvangen, opdat die weten wat er moet gebeuren. Tot zover hebben we het alleen gehad over de geleiding, maar niet hoe een AGV weet waarnaartoe moet worden genavigeerd. Die instructies dienen naar een AGV te worden gestuurd. Als de locatie is bereikt, dan zal de palletmover moeten weten wat er daar dient te gebeuren. Dat wordt gedaan met fleet management software. Met die software wordt het geheel van AGV-s centraal beheerd. De palletmover hebben zelf ook software, waarmee het functioneren van het apparaat wordt bestuurd. Tenslotte kan een AGV zijn uitgerust met mapping software, die de eerdergenoemde afdruk van de omgeving maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *