Waarom een youngtimer regeling interessant is

youngtimer regeling

Als ondernemer zijnde continu nieuwe auto’s moeten kopen is helaas niet altijd mogelijk. Daarnaast dien je rekening te houden met de hoge belasting wat betaald moet worden. Zo zijn er ook wat oudere voertuigen die je zonder problemen kunt kopen. Vaak is het dan ook mogelijk om gebruik te maken van een youngtimer regeling. Alleen wat houdt dit nu precies in?

Wanneer een auto tussen de 15 en 25 jaar oud is valt hij onder de youngtimer. Dit houdt in dat je dus kans maakt op deze regeling. Wel zal je er rekening mee moeten houden dat een wat oudere auto ook meer onderhoud nodig heeft. Het voordeel van een youngtimer regeling is wel dat je per jaar goedkoper uit bent qua bijtelling. Dit heeft te maken met het feit dat de dagwaarde steeds lager wordt.

youngtimer regeling

Denk er altijd goed over na!

De belasting percentage ligt bij een youngtimer regeling wel iets hoger, namelijk 35%. Eigenlijk ben je dan alsnog voordeliger uit omdat de dagwaarde minder uitvalt en je hier dus op kunt besparen. 

Vergeet overigens ook niet dat de wat oudere auto niet beschikken over de technische aspecten wat de nieuwe auto’s wel hebben. Denk hierbij aan camera’s waarmee je eenvoudiger kunt parkeren. Maar ook automatische deurvergrendeling zal er niet standaard op zitten. Wees dus bewust van het feit dat je met een wat oudere auto minder luxe zal hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *