Voor- en nadelen financial lease

In veel gevallen kiezen ondernemers, zzp’er en MKB’ers ervoor om, wanneer ze niet over het kapitaal beschikken dat ze nodig hebben om een auto te financieren, een financial lease contract af te sluiten. Met een financial leasecontract ben je direct eigenaar van je aankoop, terwijl je de kosten hiervoor spreidt. Dit zorgt in veel gevallen voor meer financiële ruimte voor ondernemers. Ondanks dit grote voordeel is het afsluiten van een financial lease contract niet altijd even risicovrij. Hieronder staan dan ook alle voor- en nadelen op een rij.  

Voordelen financial lease 

Wanneer je kiest voor financial lease, dan heb je meer financiële ruimte omdat je niet het gehele bedrag in een keer op tafel hoeft te leggen. In een situatie als deze kun je deze extra financiële ruimte dus gebruiken om te groeien met je bedrijf. Een ander voordeel, omdat je vanaf dag 1 eigenaar bent van je auto / aankoop, is dat je profiteert van alle fiscale voordelen (investeringsaftrek en renteaftrek bijvoorbeeld). Tevens kun je als ondernemer voor een groot deel zelf jouw maandbedrag bepalen door bijvoorbeeld je looptijd aan te passen of door een aanbetaling te doen. Tot slot zal je, wanneer je een auto middels financial lease koopt, zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Dit betekent dat je geen servicekosten betaald. 

Nadelen financial lease 

Het niet betalen van servicekosten is ook direct een risico, aangezien je zelf opdraait voor eventuele reparaties. Daarnaast sluit je een contract af dat je niet zomaar kunt beëindigen, en staan de kosten als een schuld op je balans. En aangezien de waarde van een bedrijfsmiddel sneller kan dalen dan verwacht, moet je hier rekening mee houden aangezien dit een risico voor jou als eigenaar kan zijn. Meer informatie over financial lease kun je terugvinden op www.carleasenederland.nl, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *