Verhuizen en de Transport naar Italië

transport Italië

Wil of ga je verhuizen naar met transport Italië? Dan moet je uiteraard rekening houden met een aantal zaken. Italië is een mooi land, de regio’s en streken kunnen erg van elkaar verschillen. Het is daarom ook zeker aan te raden om eerst de verschillende regio’s en streken te bezoeken, zo krijg je een beter beeld van waar je terecht gaat komen. Zet ook het vakantiegevoel uit je hoofd, ergens wonen is natuurlijk heel anders als toerist zijn. Kijk bijvoorbeeld of de supermarkt dicht in de buurt is, en hoe ver je kinderen eventueel moeten reizen naar school.

Leer de taal

Sommige Italianen kunnen Engels spreken, echter is het niet gebruikelijk. Veel Italianen zullen geen woord begrijpen van wat jij te vertellen hebt. Het is daarom zeer belangrijk om al hier in Nederland met Italiaanse les te beginnen. Zo kun je gemakkelijker een baan vinden, en kunnen je kinderen direct naar school. Ook geeft het je een veiliger gevoel wanneer je de taal kunt begrijpen, mensen kunnen je minder snel oplichten, en je kunt gemakkelijker hulp vragen in het geval van nood. Door de taal te beheersen, zal de integratie sneller verlopen. Er zijn hier in Nederland voldoende taalcursussen beschikbaar.

transport Italië

Jouw spullen of dieren op transport naar Italië

Wanneer je een huis hebt gevonden, je aan de slag kunt bij je Italiaanse werkgever, kun je gaan denken aan de transport. Alles in de auto of een busje meenemen gaat natuurlijk niet lukken. Gelukkig zijn er in Nederland voldoende transportbedrijven te vinden, deze rijden met vrachtwagens van Nederland naar Italië. Ze vervoeren jouw spullen, en eventueel dieren, veilig en verzekerd naar Italië. Al binnen een paar dagen zou jij jouw huis kunnen gaan inrichten met de spullen hier uit Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *