Verhuiswagen huren: maak verhuizen makkelijker!

Een nieuw huis kopen is een leuke en spannende tijd, maar brengt ook veel chaos met zich mee. Alle meubels verplaatsen van het ene adres naar het andere kost ontzettend veel energie en tijd. Je wilt natuurlijk dat alles heelhuids aankomt, maar grote spullen vervoeren in je auto is vrijwel onmogelijk. Daarom is een verhuiswagen huren cruciaal als je gaat verhuizen. In deze wagens vervoer je een grote hoeveelheid spullen in één keer waardoor die vele tripjes heen en weer niet langer nodig zijn: het huren van een verhuiswagen scheelt veel stress, tijd en energie! Maar waar moet je nou precies op letten bij het huren van een wagen?

Kies de juiste verhuiswagen voor jou

Wist je dat er verschillende verhuiswagens zijn? Het is een goed idee om eerst na te gaan wat je precies nodig hebt voor je een verhuiswagen gaat huren. Zo voorkom je dat je straks een wagen hebt gekozen die veel te klein is of waarin juist veel te veel ruimte over is. Om te bepalen wat de beste keuze voor jou is, dien je na te gaan hoeveel spullen je wilt vervoeren. 

 

Stel dat je gaat verhuizen naar een studio of een klein appartement, dan hoef je geen gigantische verhuiswagen te huren. Waarschijnlijk zul je vooral verhuisdozen willen vervoeren en neem je niet veel grote meubels mee. In dit geval kun je het beste kiezen voor een bestelwagen. Daar tegenover zou een redelijk groot gezin waarschijnlijk veel meer spullen moeten vervoeren. Als je een huis hebt gekocht zal je het niet redden met een bestelwagen en zul je moeten kiezen voor een grote verhuiswagen. Je kunt overigens ook kiezen voor een bakwagen: dit zijn iets kleinere verhuiswagens, maar zijn praktischer bij het uitladen door de handige laadklep die erbij zit. Aangezien bakwagens kleiner zijn dan verhuiswagens zul je wel vaker heen en weer moeten rijden, dus houd hier rekening mee voor je je definitieve keuze maakt. 

Verhuiswagen huren met chauffeur? 

Let erop dat je Rijbewijs C nodig hebt als je in een verhuiswagen gaat rijden van 3500 kg en zwaarder. Mocht je hier niet over beschikken, dan is het naast het huren van de verhuiswagen ook nodig om een chauffeur in te schakelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele bedrijven die deze service aanbieden. Als je een verhuiswagen huurt zal een medewerker van het bedrijf je ondersteunen. Het biedt extra veiligheid om gebruik te maken van een professionele chauffeur, omdat zij al veel ervaring hebben met het besturen van grote wagens en begrijpen hoe ze voorzichtig om moeten gaan met jouw spullen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *