Helaas gebeurt het nog steeds vaker dan we zouden willen: ongelukken met scooters. Vel scooters worden gereden door jongere en vaak onervaren bestuurders. Dit in combinatie met hard rijdende autos, slechte weersomstandigheden en onervaren rijgedrag resulteert nog vaak ik verkeersongelukken. Naast dat je op een scooter verantwoord moet rijden, en dat je als automobilist alert op scooters moet zijn, is het ook belangrijk dat je jezelf goed beschermt. Beschermende kleding is hiervoor erg belangrijk, maar het wordt nog niet altijd goed gebruikt. Veiligheid staat op de eerste plaats, maar hoe zorg je ervoor dat je veilig op weg gaat?

Beschermende kleding

De meest bekende beschermende kleding voor de scooter is de helm. Een helm beschermt je hoofd en nek wanneer je valt bij een ongeluk. Letsel aan het hoofd is een van de meest gevaarlijke soorten letsel, dit kan dus voorkomen of beperkt worden door het dragen van een helm. Een helm moet echter wel goed zitten om ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk goed beschermt. Het is belangrijk dat een helm goed strak zit, zodat deze niet van het hoofd af kan gaan tijdens een val. Ook is het niet alleen belangrijk maar ook verplicht om het clipje onder je kin vast te dragen. Soms worden helmen nog wel eens gedragen zonder het sluiten van het clipje. Dit is niet alleen gevaarlijk maar je kan er ook nog eens een boete voor krijgen.

Wat past er bij jou?

Er zijn eindeloos verschillende soorten helmen die je beschermen in het verkeer. Met vele verschillende soorten modellen en designs wordt het dragen van een helm minder erg. Ga veilig op weg met onze helmen en accessoires van Helmetcity.nl. Hier is het aanbod reuze en is er altijd een helm te vinden die bij jouw wensen en voorkeuren past. Veilig de weg op kan dus ook nog eens heel cool zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *