Top 5 meest gemaakte parkeerboetes

Het overkomt iedereen helaas wel een keer; het krijgen van een bekeuring. Soms heb je het niet eens door dat je de regels overtreedt, andere keren heb je haast om op tijd bij die meeting op je werk te zijn. Soms krijg je een bekeuring telefoon auto, omdat je net dat appje van je moeder wilde beantwoorden, en andere keren is het glad en bots je per ongeluk tegen iemand aan. Er zijn allerlei redenen waarom je de wet overtreedt en er zijn ook genoeg regels waar je je aan moet houden en waar je aan moet denken wanneer je onderweg bent. Hier zijn daarom 5 veelgemaakte fouten in het verkeer.

Boetes voor auto en fiets

Auto’s, motoren, bromfietsen, snorfietsen en gehandicaptenvoertuigen vallen onder één categorie in de wet. Dit is wel zo handig om te weten, want als je dan toch een appje wil checken en je denkt een lagere boete te betalen als een autobestuurder, dan is dit dus helemaal niet waar. Echter is in de afgelopen jaren het verbod op gebruik van mobiele telefoon in een motorvoertuig wel uitgebreid naar fietsers. Waar je voorheen dus een waarschuwing zou krijgen voor het gebruik van je mobiele telefoon op de fiets, kan je er nu ook een boete voor krijgen. Dit is omdat je snel afgeleid kan raken door je telefoon en je dus minder snel let op je omgeving. Hierdoor kunnen er sneller ongelukken ontstaan, waarbij je zowel jezelf als anderen in gevaar brengt.

Tarieven voor verkeersboetes

De boetes voor het gebruik van een mobiele telefoon in een auto, (snor)scooter en op de fiets liggen vrij hoog. Dit komt door de risico’s die zowel jij als je medemens lopen wanneer je besluit je telefoon te gebruiken tijdens het rijden of fietsen. Zo bedraagt de boete voor een auto €250 euro, voor een (snor)scooter €170 en voor een fiets €100 euro. Dit is ook nog exclusief de kosten voor administratie, dit bedraagt €9 euro.

Door deze hoge sancties op te leggen hoopt de overheid duidelijk te maken dat het gebruik van mobiele telefoon onnodig en gevaarlijk is tijdens het rijden of fietsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *