Tips voor het rijden met aanhanger

rijden met een boottrailer

Ben je van plan om binnenkort met een aanhanger of trailer de weg op te gaan? In dat geval is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het klinkt misschien logisch, maar mét een aanhanger of trailer ben je een stuk groter en zwaarder dan zonder en dat heeft gevolgen voor de manier waarop je dient te rijden. Daarnaast is het rijden met een aanhanger iets wat veel mensen niet geregeld doen. In dit artikel deel ik daarom een aantal handige tips met je waarmee je veilig de weg op kunt. Door goed voor bereid de weg op te gaan, kun je immers een hoop leed voorkomen.

Bron: www.trailerplus.nl

Rijd met gepaste snelheid

Als je met een aanhanger of boottrailer de weg op gaat, dan is het belangrijk om te letten op je snelheid. Zoals ik in de inleiding al aangaf, ben je met een aanhanger een stuk groter en zwaarder en dat maakt je dan ook kwetsbaarder. Moet je de snelweg op? Probeer dan zoveel mogelijk in de rechterbaan te blijven rijden. Het kan zijn dat je wat later aankomt op je bestemming, maar uiteraard is veiligheid het belangrijkst.

Neem de bochten ruimer dan je gewend bent

Het spreekt misschien voor zich, maar het wordt nog al eens vergeten. Als je rijdt met een trailer ben je langer en daarom moet je de bochten ruimer nemen dan je gewend bent. Daarbij is het belangrijk om goed gebruik te maken van je spiegels, zodat je zeker weet dat alles goed gaat.

Verdeel het gewicht gelijkmatig

Voor de beste wegligging is het belangrijk om het gewicht van de aanhanger zo goed mogelijk te verdelen. Denk eraan om de zwaarste voorwerpen zoveel mogelijk boven de as van de aanhanger te leggen en lichtere voorwerpen over de rest van de laadbak te verdelen. Op deze manier zorg je niet alleen voor een optimale wegligging, maar je voorkomt ook nog eens ongelukken.

Ben je op zoek naar boottrailer onderdelen of wil je meer weten over het rijden met een aanhanger of trailer? Kijk dan eens op de website van Trailerplus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *