Motorrijden; waar moet je op letten?

Kun je niet wachten om een nieuwe motor aan te schaffen bij jouw favoriete kawasaki motor shop? Begrijpelijk. Nadat jij je motorrijbewijs hebt gehaald wil je natuurlijk ook de weg op om motor te rijden. Toch moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Hieronder heb ik een aantal tips voor je verzameld, zodat jij goed voorbereid kan beginnen met het motorrijden op de openbare weg.

Tips voor het motorrijden

Er zitten, zoals je vast al weet, een heleboel voordelen aan het kopen van een motor: je bent snel waar je moet zijn, je kunt de motor altijd wel ergens parkeren, je verbruikt relatief weinig brandstof, je hebt nauwelijks last van files en er zijn minder reparaties nodig bij motoren, zoals chopper bikes, dan bij een auto. Toch heeft ook motorrijden wel degelijk wat nadelen. Één daarvan is de kwetsbaarheid waar je als motorrijder mee te maken hebt. Hieronder volgen enkele tips, zodat jij als motorrijder goed kunt omgaan met de nadelen van een motor.

Zorg ervoor dat je altijd alert bent

Zoals ik al zei, ben je als motorrijder erg kwetsbaar. De kans dat je een ongeluk krijgt op een motor is groter dan bij een auto. Dit is gewoon zo, omdat je op een motor immers veel weerbaarder en dus kwetsbaarder bent dan op elk ander voertuig. En alhoewel het een voordeel is dat je niet in de file hoeft te staan met een motor, moet je er wel rekening mee houden dat je door automobilisten al snel over het hoofd wordt gezien, omdat je relatief klein bent en er onverwachts aan kunt komen. Ook heb je bij een motor simpelweg minder bescherming als er een ongeluk gebeurd: je hebt geen airbag, deuren of andere beschermende tools aan je motor zitten. Kortom, wees voorzichtig en zorg ervoor dat je altijd alert bent.

Let op de weersomstandigheden

Regent het? Tja, dan wordt je nat als motorrijder. Je hebt immers geen dak die jou tegen slechte weersomstandigheden beschermd. Ook kan je zicht aanzienlijk verminderen door mist/regen/sneeuw/hagel, dus wees hier bewust van zodat jouw HD motor de volgende dag geen harley davidson onderhoud nodig heeft.

Draag gepaste motorkleding

Natuurlijk is het belangrijk een goed gashandvat op je motor te hebben, maar wat dacht je van goede motorkleding? Dat biedt extra bescherming, juist ook voor slechte weersomstandigheden. Bovendien ben je ook nog eens hartstikke kwetsbaar. Goed kleden dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *