Meer doen met auto’s

Ben je een autoliefhebber en wil je hier meer mee doen? Dan is het wellicht een idee om te kijken wat je allemaal kan doen met auto’s. Wil je in de autobranche werken, wil je het als hobby houden maar wel verder uitbreiden? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in de autobranche, er zijn ontzettend veel opties om uit te zoeken. In deze blog nemen we je mee in een aantal leuke opties die er zijn, en geven we je tips hoe jij erachter komt wat jij kan gaan doen in de autobranche.

Verkoopadviseur worden

Verkoopadviseurs geven consumenten aanbevelingen over productaankopen, bijvoorbeeld in dit geval over auto's. De verkoopadviseur speelt in feite een dubbele rol: hij moet de consument voorzien van passend advies, maar tegelijkertijd is hij ook geïnteresseerd in het verkopen van zoveel mogelijk producten. Er zijn noodzakelijke overeenkomsten tussen de functie van een verkoopadviseur en die van een verkoper, al wordt de term "verkoopadviseur" vooral gebruikt voor producten van relatief hogere waarde, zoals in de geval auto's. Aan de andere kant zijn er ook verkopers te vinden in bijvoorbeeld supermarkten en apotheken.

Rijinstructeur worden

Wil je rijinstructeur worden? Dan is het belangrijk om te kijken wat hier bij komt kijken. Je moet ten eerste een opleiding/cursus volgen. Vervolgens kan jij leerlingen begeleiden en ervoor zorgen dat deze leerlingen uiteindelijk hun rijbewijs halen. Het is hierin belangrijk dat je geduldig bent en dat je zoveel mogelijk advies geeft aan de leerling.

Carspotter

Wil je wel wat met auto’s doen maar er niet in werken? Dan is het wellicht leuk om te kijken of je carspotter kan worden. Ben je gek van mooie auto’s en zet je deze graag op de foto? Dan is dit echt iets voor jou. Ga naar mooi plekken in Nederland en verzamel de mooiste plaatjes van de mooiste auto’s in Nederland.

Auto-onderdelen verzamelen

Auto-onderdelen verzamelen is niet zomaar een hobby. Het kan ook nog is een leuk zakcentje opleveren. Waarschijnlijk niet genoeg om van te leven maar toch een leuke bijverdienste. Veel auto-onderdelen worden snel weggegooid, terwijl ze met een beetje liefde en aandacht gemakkelijk weer verkocht kunnen worden. Het is vooral slim om dit op particuliere basis te doen. Zorg ervoor dat je een netwerk opbouwt en dat men weet dat jij onderdelen verhandeld. Wanneer men dit op een gegeven moment weet zullen ze sneller even naar jou toekomen dan direct naar de garage gaan. Daarnaast kan je dit ook gemakkelijk online verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *