Keuze elektrische auto’s steeds ruimer

Een nieuwe elektrische auto rijden tegen een scherpe vaste prijs per maand? Steeds meer mensen kiezen voor de aantrekkelijke optie om een elektrische auto te leasen in plaats van te kopen. Zo is een elektrische leaseauto ook bereikbaar voor jonge mensen die een vaste baan hebben maar nog geen kapitaal bij elkaar hebben kunnen sparen om een nieuwe elektrische auto te kunnen kopen. Wanneer je kiest voor het leasen van een auto betaal je naast het leasebedrag alleen nog de kosten voor het opladen van de auto. Wegenbelasting, verzekering en onderhoud zijn allemaal verrekend is de leaseprijs. De spreiding van de autokosten maakt leasen steeds populairder.

Aantrekkelijke elektrische stadsauto’s zeer populair

Inmiddels is er een ruime keuze in elektrische auto’s. Voor iedereen is er een perfecte elektrische auto te vinden. Van jonge gezinnen tot directeuren van bedrijven. Van grotere bedrijfsauto’s tot handige kleinere elektrische stadsauto’s. Online elektrische auto’s vergelijken is gemakkelijk. Hier zie je alle elektrische auto’s overzichtelijk gerangschikt en te filteren op leaseprijs, actieradius en type auto. Alle leaseprijzen zijn gebaseerd op een looptijd van 60 maanden (5 jaar) en 10.000 kilometer per jaar. Bij interesse in één van deze auto’s kun je snel en gemakkelijk online een offerte opvragen en daarbij je eigen wensen kenbaar maken. Wellicht wil je een kortere leaseperiode of rijd je meer kilometers. Via de onlineofferte kun je bepalen of de gekozen auto inderdaad de perfecte elektrische leaseauto is voor jou.

Zo wordt het leasebedrag bepaald

Het leasebedrag van een elektrische auto wordt bepaald door een aantal factoren. Denk daarbij aan de looptijd van het contract, de nieuwprijs van de auto en het aantal kilometers dat je mag rijden per jaar. Daarnaast zitten wegenbelasting, verzekering en afschrijving verwerkt in het vaste maandbedrag. Zo kom je nooit meer voor onverwachte hoge rekeningen te staan bij de garage. Ideaal toch? Jij bent vast ook wel eens geschrokken van de rekening na een onderhoudsbeurt. 

Kosten van het opladen van een elektrische auto

Een elektrische auto opladen is niet gratis. De goedkoopste manier is om thuis je auto op te laden gedurende de nacht. Is dat niet mogelijk dan zul je moeten kiezen voor openbare oplaadpalen of een laadstation. De tijd die de auto nodig heeft om te laden hangt af van de grootte van de accu en de stroomsterkte. Kosten van het laden van een elektrische auto zijn dus lastig te bepalen. We hebben wel wat richtprijzen voor je verzameld.

  • Thuis laden: ongeveer 22 eurocent per kWh
  • Publieke laadpaal: ongeveer 34 eurocent per kWh
  • Publiek snelladen: ongeveer 65 kWh eurocent per kWh

Vooral wanneer er wordt opgeladen via een publieke laadpaal zullen er nogal wat prijsverschillen te vinden zijn. De prijzen kunnen namelijk letterlijk per laadpaal verschillen.

Meer informatie over laadpalen? Kijk op Yeetpower.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *