Elektrisch rijden steeds aantrekkelijker

Elektrisch rijden wordt steeds aantrekkelijker voor Nederland. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat de meeste Nederlanders positief zijn over elektrisch rijden. Een meerderheid overweegt zelfs om op korte termijn een elektrische auto aan te schaffen en steeds meer mensen rijden daadwerkelijk in een elektrische auto. Er worden vele redenen aangehaald waarom elektrisch rijden zo aantrekkelijk is. Zo is het beter voor het milieu doordat de CO-2 uitstoot bij elektrische auto’s nihil is. Ook hoef je nooit meer te tanken, wat weer ten goede komt van je portemonnee. Zeker met de benzineprijzen die momenteel door het dak gaan. Ook worden elektrische auto’s geprezen om de goede rijeigenschappen. Het rijden in een elektrische auto wordt als zeer comfortabel ervaren.  

Ontwikkeling elektrische auto’s 

De ontwikkeling van de elektrische auto’s en de populariteit ervan gaan hand in hand. De afgelopen jaren is de elektrische auto sterk doorontwikkeld. De actieradiussen van de nieuwe elektrische auto’s liggen een stuk hoger dan die van de oudere modellen. Hierdoor is het mogelijk om een langere afstand te overleggen voordat de auto weer aan de laadpaal moet. Ook zijn de laadtijden ten opzichte van de eerste elektrische auto’s korter geworden. Het duurt minder lang voordat de auto weer geladen is en je je weg weer kunt vervolgen. Naast de technologische ontwikkelingen is het aanbod de afgelopen jaren toegenomen. Naast Tesla bieden vele auto-aanbieders inmiddels een elektrisch model aan. 

Elektrisch rijden binnen de leasewereld 

Ook binnen de leasewereld is de verdere opkomst van elektrische auto’s te zien. Het aanbod elektrische leaseauto’s wordt steeds groter qua aanbieders en ook qua autokeuze is er steeds meer mogelijk. De meest genoemde reden waarom consumenten afzien van een elektrische auto is de aanschafprijs, maar dat vormt bij leasen geen drempel. Wanneer je een auto gaat leasen is het dus raadzaam om te kijken wat voor auto beter in jouw situatie past en wat de voordelen van elektrisch leasen zijn ten opzichte van het leasen van een diesel- of benzineauto.  

Zakelijk elektrisch leasen 

Niet allen binnen de particuliere leasewereld wint de elektrische auto aan populariteit. Dit is ook het geval binnen de zakelijke wereld. Zakelijk elektrisch leasen gebeurt steeds meer en dat is ook niet zo gek gezien het prachtige aanbod leaseauto’s. Zo is de eerste SUV van Skoda, de Skoda Enyaq, een mooi en robuust model voor zakelijk gebruik. Ook de Volkswagen ID3 is een auto die uitermate geschikt is voor zakelijk gebruik. Dit model wordt ook wel de elektrische tegenhanger van de alom bekende VW Golf genoemd. Zo zie je dat er prachtige modellen beschikbaar zijn voor zakelijk gebruik en dit zal de komende jaren alleen maar verder toenemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *