Een veilige opbergmogelijkheid voor fietsen creëren? Met fietskluizen lukt dat!

Fietskluizen

Wanneer je bijvoorbeeld de verantwoordelijke bent van een plek waar je grote aantallen mensen gelijktijdig kunt verwachten, dan doe je er zeker in landen als Nederland verstandig aan om ervoor te zorgen dat mensen makkelijk hun fietsen kwijt kunnen. Nederlanders reizen namelijk nu eenmaal graag met de fiets. En laten we wel wezen: dat is een prima gewoonte die dus zeker ook gestimuleerd mag worden. Het zorgen voor genoeg parkeergelegenheid voor fietsen sluit daar dan ook zeker goed op aan. Sommige mensen hebben er bovendien behoefte aan om hun fiets extra veilig te kunnen opbergen. Voor hen zou het fijn zijn als je ook een aantal fietskluizen zou organiseren. Dit zijn kluizen die groot genoeg zijn om een fiets in kwijt te kunnen en die je normaal gesproken met een slot kunt afsluiten.

Fietskluizen

Op welke plekken kom je de meeste fietskluizen tegen?

Fietskluizen worden langzamerhand steeds vaker gebruikt in Nederland. Tot op heden kom je ze evenwel vooral op de volgende plekken vaak tegen:

  • Bij zowel grote als kleinere treinstations.
  • Bij bushaltes.
  • Bij openbare gebouwen die veel publiek trekken.
  • In de centrums van de grotere steden.

Goede redenen om je fiets in een fietskluis op te bergen

Wanneer je overweegt inderdaad een of meerdere fietskluizen aan te schaffen, dan is het verstandig om je vooraf even in de consument te verplaatsen. Zo besef je je namelijk het best waarom een fietskluis door hen op prijs wordt gesteld. Welnu, de beste redenen om je fiets in een fietskluis op te bergen zijn de volgende:

  • Een in een kluis opgeborgen fiets wordt veel minder snel gestolen.
  • Een fiets in een fietskluis kan niet beschadigd worden door vandalisme of heftige weersomstandigheden.
  • Door bovenstaande voordelen kun je het je permitteren met je beste fiets te reizen. De kans dat deze beschadigd raakt of gestolen wordt is immers nihil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *