Een tweedehands auto, de voordelen

Als je geen budget hebt voor een volledig nieuwe auto, is een tweedehands auto ook prima. Voor een occasion Weert kun je op vele in- en rondom Weert plekken terecht. Maar wat zijn nu de voordelen van een tweedehands auto, ten opzichte van een nieuwe?

Tweedehands auto, goedkoper dan nieuw

Een tweedehands auto is veel goedkoper dan een nieuwe, en je hebt bijna net zoveel keuze. Net over de grens met België kun je voor een 2de hands auto Kinrooi terecht.  Daar kun je talloze modellen vergelijken tussen nieuw en tweedehands. Bij het kopen van een nieuwe auto zijn er tal van belastingen die aan de overheid moeten worden betaald, zoals wegenbelasting en andere heffingen die de autoprijs aanzienlijk verhogen. Bij een iets oudere auto zijn deze kosten vaak stukken minder, ook is de verzekering aanzienlijk goedkoper.

Goed zoeken

Als je goed zoekt, zitten er regelmatig pareltjes tussen tweedehands auto's. Als hij 'van een oud vrouwtje is geweest', let dan wel extra goed op. Als iets te goed is om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Maar soms kun je geluk hebben, dan kom je een auto tegen zonder schade, met nauwelijks kilometers op de teller! Let wel op, stil staan is niet goed voor een auto. Dus als je een auto koopt die al jaren zo goed als stil staat, moet je op andere slijtages letten. De cilinder van de koppeling is bijvoorbeeld vaak uitgedroogd, zo ook de banden en de remmen. Een auto is immers gemaakt om te rijden, niet om stil te staan! Als je voor zekerheid gaat en zelfs garantie wilt, kun je beter naar een autohandelaar gaan. Dan kun je altijd terug naar de handelaar als er iets mis is met de auto.

Zekerheid en garantie 

Enkele jaren geleden werd gedacht dat tweedehands auto's rotzooi of armoedig waren. De situatie is echter verbeterd door de intrede van georganiseerde spelers op de markt voor tweedehandsauto's. Ze bieden zelfs volledige zekerheid over de duurzaamheid van het voertuig en sommige dealers bieden zelfs garantie op de verkochte auto's. De voertuigen worden ook grondig getest op kwaliteit en duurzaamheid voordat ze aan de kopers worden overgedragen. Veel auto's zijn in dezelfde staat als een nieuwe auto. 

Lage afschrijvingspercentages

Als je een nieuwe auto koopt, wordt de waarde van de auto sneller afgeschreven dan bij een oudere auto. Een auto wordt in het eerste jaar bijna 40% afgeschreven, terwijl je bij het kopen van een oude auto niet met zo'n grote afschrijving te maken krijgt. Hoewel een gebruikte auto ook wordt afgeschreven, verlies je minder snel geld in vergelijking met een nieuwe auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *