Een kapotte of verbrijzelde voorruit van je auto, wat nu?

Een auto voorruit is misschien wel één van de meest vatbare onderdelen van een auto wanneer het op schade aankomt. Dit is eigenlijk niet zo verwonderlijk, want de voorruit neemt een behoorlijke oppervlakte in beslag. Daarnaast is het ook nog eens aan de voorkant van het voertuig gelegen waardoor het niet zelden de impact van bijvoorbeeld opspattende steentjes of andere zaken opvangt. Geconfronteerd worden met een barst in de voorruit is altijd vervelend, zeeker wanneer de autoruitschade in het gezichtsveld van de bestuurder is verschijnt. Heb je ook te maken met dergelijke autoruitschade en bent je daarvoor op zoek naar een kwalitatieve, efficiënte en bovendien ook voordelige oplossing? Lees dan snel verder.

Welk glas wordt er gebruikt in een auto voorruit?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar het type glas waar gebruik van wordt gemaakt in de voorruit van een auto. Het betreft hier in tegenstelling tot bij de zij- en achterruiten geen gehard glas, maar wel gelaagd glas. Dit gelaagd glas beschikt over een betere kwaliteit en is veiliger. Dit heeft alles te maken met het feit dat het niet uit één, maar uit meerdere glaslagen is opgebouwd. Bovendien is er tussen deze glaslagen sprake van een onzichtbare PVB-folie. Het betreft hier niet zomaar een folie, maar wel een speciaal exemplaar welke aan beide zijden over een klevende functie beschikt. Deze functie moet het mogelijk maken om het glas zelfs bij een ruitbreuk goed bij elkaar te houden. Hierdoor wordt voorkomen dat de scherpe stukken glas zomaar in het rond vliegen en de inzittenden van het voertuig verwonden.

Hoe ontstaat schade aan een voorruit?

Wanneer we kijken naar het ontstaan van schade aan een voorruit zien we dat meerdere oorzaken er van aan de basis kunnen liggen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er door een opspattend steentje een barst opduikt in de voorruit van de auto, maar ook een vogel die er tegenaan vliegt kan behoorlijk veel schade veroorzaken. Dan hebben we het bovendien nog niet eens gehad over vandalisme en wat ook te denken van een ongeval waar andere voertuigen of weggebruikers bij betrokken zijn? Eén ding staat in ieder geval vast, een auto voorruit is bijzonder vatbaar voor allerhande schade. Gelukkig bestaat wel de mogelijkheid om je daartegen te verzekeren.

Schade aan de voorruit laten verzekeren

Het niet onaanzienlijke risico van schade aan een voorruit zorgt er voor dat veel mensen er voor kiezen om zich hier tegen te laten verzekeren. Dat kan op twee verschillende manieren, namelijk:

  • Door het afsluiten van een WA+ verzekering
  • Door het afsluiten van een all risk autoverzekering

Wanneer je er voor hebt gekozen om één van deze beide autoverzekeringen af te sluiten wordt het overgrote merendeel van de kostprijs van een nieuwe voorruit ingedekt. Je dient er echter wel steeds nog rekening mee te houden dat er zoiets bestaat als een eigen risico. Dit betekent niet dat een voorruit vervangen zonder eigen risico niet tot de mogelijkheden behoort, in tegendeel. Wanneer je verzekeraar je doorstuurt naar een FOCWA-gecertificeerde autoruithersteller zal je kunnen vaststellen dat deze je perfect verder kan helpen terwijl je ook nog eens kunt rekenen op een extra financieel voordeel.

Eigen risico kwijtschelden bij autoruitschade de voorruit tot 150 euro

Indien je voor voorruit vervangen een beroep doet op één van de FOCWA-gecertificeerde autoruitherstellers zal je merken dat je niet alleen op een uitstekende service kunt rekenen, daarnaast word je ook nog eens voorzien van een extra interessant, financieel voordeel. Dit financieel voordeel houdt in dat het eigen risico tot een bedrag van 150 euro vaak kan worden kwijtgescholden. Op deze manier is het professioneel laten vervangen van je kapotte voorruit voor jou helemaal gratis!

Zelf je kapotte voorruit vervangen? Het kan!

Wanneer je er niet voor hebt gekozen om een WA+ verzekering of een all risk autoverzekering af te sluiten zal je uiteraard geen aanspraak kunnen maken op een terugbetaling van de voorruitschade. In dat geval is de kans groot dat je naar andere mogelijkheden zoekt om te besparen. Als hobbyist of als eigenaar van een garage zou je er dan voor kunnen kiezen om de voorruit vervangen zelf te doen. Dat is uiteraard mogelijk, dan moet je wel een losse, nieuwe voorruit kunnen kopen. Dat is bij het merendeel van de autoruitherstellers helemaal niet mogelijk, maar bij sommigen wel. Zij maken het voor onze klanten dan ook mogelijk om een zeer kwalitatieve after market voorruit te kopen tegen een scherpe prijs. Zo heb ook jij de mogelijkheid om de autoruitschade aan je voorruit op financieel interessante wijze te verhelpen.

Een after market voorruit? Bijzonder interessant!

Tot slot, de nieuwe voorruiten die vaak aan klanten worden aangeboden zijn after market autoruiten. Het betreffen hier autoruiten die niet zijn voorzien van een merklogo, maar wel over precies dezelfde kwaliteit beschikken als een origineel exemplaar. De kosten voor voorruit vervangen kunnen sterk worden beperkt door te kiezen voor after market autoglas. Dit heeft alles te maken met het feit dat een originele voorruit in eerste instantie enkel en alleen mag worden verkocht door een erkende merkdealer. Dat geldt niet voor after market exemplaren. Wil je dus met andere woorden veel geld kunnen besparen op het vervangen van de voorruit zonder dat je daarvoor moet inleveren op de kwaliteit? Dan is het absoluut de moeite waard om after market autoruiten te kopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *