Een beter milieu begint bij jezelf

Laadpaal

Bovenstaande kreet kent iedere Nederlander denk ik wel. Ik denk dat iedere Nederlander zich ook wel bewust is van het feit dat we met zijn allen moeten zorgen dat er een beter milieu komt. Of tenminste, dat het huidige milieu niet verder achteruit gaat.

Maar wat kunnen we dan als simpele consument allemaal zelf doen aan dat milieu?

Afval scheiden

Wat eigenlijk heel makkelijk is, is het scheiden van ons afval. Iedere consument kan dit met minimale inspanning bewerkstelligen. Gewoon alle GFT, plastic en rest afval in separate containers doen en klaar is Kees.

Huis isoleren

Het laten isoleren van je huis hebt het terugdringen van het energieverbruik. Het is ook nog eens goed voor je portemonnee.

Laadpaal

Zonnepanelen

Het laten plaatsen van zonnepanelen zorgt er voor dat je jouw eigen elektriciteit kunt opwekken door de natuurlijke energiebron, de zon. Als je meer elektriciteit opwekt dan je normaal gesproken verbruikt kun je ook denken aan het gaan rijden in een elektrische auto.

Elektrische auto

De elektrische auto wordt steeds populairder. Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld. Met een elektrische auto draag je ook bij aan een beter milieu omdat je zodoende veel schoner rijd. Met een benzine of diesel auto stoot je veel meer schadelijke stoffen uit die niet goed zijn voor het milieu.

Laadpaal

Ga je voor een elektrische auto, dan is het wel zo praktisch om een laadpaal bij huis te hebben. Je wilt natuurlijk niet elke keer als de accu leeg is naar een tankstation hoeven te rijden om de auto daar aan een laadpaal te zetten.

Het laten installeren van een dergelijke paal moet je natuurlijk uitbesteden. Je kunt er niet even een halen bij een bouwmarkt en bij je oprit zetten.

Als je even zoekt op internet dan vind je diverse partijen die een dergelijke paal voor jouw kunnen komen plaatsen. Zij kunnen je ook adviseren welke paal het best geschikt is voor jou. Heb je nou twee elektrische auto’s, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een paal te nemen waar je meerdere auto’s tegelijk aan kunt zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *