Een auto kopen of huren?

Veel mensen vinden het fijn om een eigen auto te hebben. Toch zijn er genoeg andere mogelijkheden om een auto te besturen zonder dat je er zelf één hebt. In deze blog beschrijven we verschillende mogelijkheden met de voor en nadelen

Een eigen auto

Natuurlijk is het gewoon heerlijk wanneer je warm en droog naar je bestemming kunt zonder dat moeite. Een eigen auto is in die zin oppervlakkig gezien gewoon de beste optie. Toch is moet je niet onderschatten welke kosten er allemaal bij komen kijken. Naast dat je de auto moet aanschaffen, draai je ook zelf op voor het onderhoud, de apk, de wegenbelasting en de verzekering. Tevens moet je op steeds meer plekken betaald parkeren. Wanneer je in zoń gebied woont is dat weer een extra kostenpost. Wanneer je alles optelt en deelt door het auto kilometers wat je gemiddeld per jaar rijd, kan het in die zin soms toch voordeliger zijn om een andere optie te kiezen dan een eigen auto.

Een auto delen

Dit is simpelweg fijn omdat je de kosten kunt delen. Wel moet je er rekening mee houden dat je de auto niet altijd tot je beschikking hebt. Wanneer je de auto deelt met iemand uit je eigen vrienden of kennissenkring, kan het daarom handig zijn om vaste afspraken te maken over wie, wanneer de auto mee neemt. Op die manier komt je niet voor verrassingen te staan er kun je toch genieten van je eigen auto. 

Een auto huren

Wanneer je omgerekend geen grote bedragen per maand wilt betalen, maar wel af en toe een auto wilt gebruiken, kan het huren van een auto een goede optie zijn. Wanneer je bijvoorbeeld student bent en al kosten hebt van het theorie examen en het afrijden in de praktijk, is het begrijpelijk als je niet direct geld hebt voor een eigen auto. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die het huren van auto’s aanbieden per dag maar soms ook per dagdeel of zelfs per uur. Het is natuurlijk handig wanneer je zoekt naar een betaalbare optie bij jou in de buurt. Zodoende kun je snel bij de auto zijn en betalen voor wanneer je hem gebruikt.

Leasen

Leasen hoor je tegenwoordig steeds meer. waar dit vroeger alleen voor bedrijven mogelijk was om te doen, kun je tegenwoordig ook als particulier een lease contract afsluiten. Vaak moet je wel kunnen aantonen dat je vermogend genoeg bent, en per saldo betaal je alsnog relatief hoge bedragen per maand in vergelijking met een huurauto. Het grote voordeel is natuurlijk wel dat je kunt instappen wanneer je wilt. Tevens kun je in sommige gevallen het onderhoud laten toevoegen aan je leasecontract. Op die manier betaal je een vast bedrag en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *