De voordelen van een auto

Wij mensen zijn geen wezens die stil blijven zitten. We leren en veranderen continu en dat zorgt ervoor dat we ook constant onderweg zijn. Maar als we van hot naar her willen reizen, hebben we wel een vervoersmiddel nodig dat dat mogelijk maakt. De benenwagen brengt ons immers maar zover. Dat is waar we natuurlijk snel kijken naar het populairste en meest gewenste vervoersmiddel, de auto. Maar waarom is dit vervoersmiddel nou precies zo populair en hoe zorg je dat je er zelf, op een verantwoorde manier mee rijdt? Ik vertel je meer. Lees je mee?

Van hot naar her

We reizen tegenwoordig de hele wereld over, niks is ons meer te gek of we springen zo in het vliegtuig. Maar voor de iets kortere afstanden pakken we graag de auto. Het mooie aan de auto is dat het vervoersmiddel in principe altijd voor je klaar staat, je hoeft niet op vaste tijden aan te komen of te vertrekken zoals bij een treinschema. En je wordt vaak ook nog eens voor de deur ‘afgezet’ ook dat is een luxe die je bij het OV niet hoeft te verwachten.

Zakelijk en privé

Autorijden doen we zowel zakelijk als privé. Voor zakelijke redenen is het een handig vervoersmiddel omdat het je in staat stelt om bij klanten en andere zakenrelaties langs te gaan. Privé gebruiken we het weer voor hele andere dingen, bijvoorbeeld om de boodschappen mee op te halen. Het heeft dus in bijna ieder leven wel een handige functie.

Vervoer op maat

Maar een auto van de zaak is niet voor iedereen weggelegd, om nog maar te zwijgen over het kopen van een auto voor in je privéleven. Dat is best een behoorlijk bedrag dat je zomaar even neer moet kunnen leggen. Gelukkig kun je ook een private lease contract afsluiten. Met zo’n contract leen je als het ware een auto. De verzekeringen en dergelijken zitten meestal al bij het bedrag inbegrepen en het enige wat je extra betaald, is de benzine. Ideaal!

Ga er verantwoordelijk mee om

Door een lease contract af te sluiten, geef je jezelf de vrijheid om te reizen hoe jij dat wilt. Het bezitten van een auto kan namelijk ook de druk om ermee te rijden vergroten, terwijl je het vervoersmiddel misschien niet altijd nodig hebt. Door kritisch te kijken naar ons rijgedrag, koopgedrag en door dit soort slimme keuzes te maken, helpen we de planeet en onszelf een handje, niet geheel onnodig in deze tijd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *