De opmars van de elektrische auto

Helaas hebben we maar één aarde om op te wonen. Deze moeten we dus ook goed beschermen. Toch, heeft de mens dit alles behalve gedaan. De globale industrialisatie heeft als gevolg gehad dat we de atmosfeer dusdanig beschadigd hebben dat de aarde met de dag opwarmt, met desastreuze gevolgen.

We moeten dus nu handelen om erger te voorkomen. Dit gevoel zinkt langzaam in bij de meeste mensen. Veel meer mensen eten bijvoorbeeld vegetarisch, gaan niet of in ieder geval minder vaak vliegen en pakken vaker de fiets. Ook producenten spelen in op klimaatverandering en zijn druk in de weer met ‘schone’  alternatieven voor bestaande producten. Neem bijvoorbeeld de elektrische auto.

De elektrische auto

De elektrische auto is het eerste waar we aan denken als we ons een ‘schoon’ alternatief voorstellen. Zoals de naam al suggereert is de elektrische auto een auto aangedreven door elektriciteit in tegenstelling tot bijvoorbeeld fossiele brandstoffen zoals benzine. Hierdoor is de elektrische auto natuurlijk een heel stuk milieuvriendelijker dan een ‘normale’ auto.

Toen de markt rond elektrische auto’s net opkwam waren er echter nogal wat nadelen. Zo had een elektrische auto een klein bereik en waren er maar weinig laadpalen. Maar dit is ondertussen al lang niet meer zo. De markt rond elektrische auto’s is gigantisch gegroeid en daarmee dus ook de markt voor laadpalen. Een bedrijf zoals bijvoorbeeld Cable Soolutions heeft zich nu ook gespecialiseerd in laadpalen, zodat je als particulier gemakkelijk een laadpaal thuis kan installeren.

Maar ook het bereik van elektrische auto’s is enorm verhoogt. De techniek rondom accu’s natuurlijk ook niet stil gezeten. Je kan met de meeste elektrische auto’s nu gerust op vakantie. Zeker ook omdat je, in tegenstelling tot een paar jaar terug, nu juist erg veel laadpalen langs de weg vindt. Ga dus even rustig koffie drinken terwijl je je auto snel oplaadt en vervolg je reis gemakkelijk. Er is geen reden meer om niet over te gaan op een elektrische auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *