Chiptuning Volkswagen: Hier moet je aan denken 

Wil je chiptuning Volkswagen uit laten voeren? Dan is het goed bekijken wat je allemaal kunt verwachten. Het zijn namelijk werkzaamheden die voor ieder model anders zijn en ook andere resultaten op gaan leveren. Je moet daarom altijd naar de beste professionals gaan kijken. Een van de professionals die jou altijd kan helpen is EQ Performance. Maar wat houden de werkzaamheden precies in en welke voordelen zijn eraan te behalen voor jouw auto? Onderstaande informatie kan jou helpen om alles voor jezelf op een rij te zetten en een afspraak te kunnen maken. 

Chiptuning Volkswagen binnen de marges 

Chiptuning Volkswagen is de verandering die aangebracht op de chip in de ECU van de injectiemotor. Via de fabrikant staat hier een software op, waar ook een veiligheidsmarge te vinden is. De marge kan nog aangepast worden. Door de aanpassingen wordt er geen schade aangebracht aan de motor. Wel kan het ervoor zorgen dat de prestaties van de motor hiermee aanzienlijk gaan verbeteren. Er zijn een groot aantal punten waar je namelijk profijt van gaat hebben als de aanpassingen op de chip doorgevoerd zijn. In feite kan je hierdoor weer jarenlang met jouw auto doen. 

Veranderingen op de chip aanbrengen 

Bij chiptuning Volkswagen gaat het om de ECU, de Electronic Control Unit. Deze unit zit in de injectiemotor en regelt onder andere de injectie, de verhoudingen tussen brandstof en lucht en het ontstekingstijdstip. Hieraan zitten het toerental, temperatuur en de dichtheid van de lucht. Ook de stand van het gaspedaal en de accuspanning staan hiermee in verband. De gegevens die nodig zijn om dit goed te regelen staan op de chip. De originele informatie wordt vervangen, waardoor geoptimaliseerde gegevens erop geplaatst worden. Hierdoor zijn er direct veranderingen voelbaar aan de werking van jouw auto. 

De verwachte eindresultaten worden duidelijk 

Het is belangrijk dat je eerst in gesprek gaat over de chiptuning Volkswagen. Afhankelijk van het model en de staat van de auto kunnen er namelijk verwachte resultaten opgesteld worden. Hier moet je wel van op de hoogte zijn, zodat er geen teleurstellingen kunnen ontstaan. Je hoeft dus ook niet direct de werkzaamheden uit te laten voeren, maar kunt op een later moment een afspraak maken. De werkzaamheden zelf zullen ook niet lang in beslag nemen. Voordat je het weet heb je jouw auto alweer in handen en ga je genieten van de voordelen. 

Een kostenbesparing op brandstof

Als je de chiptuning Volkswagen uitgevoerd hebt bij EQ Performance, zal je merken dat de auto sneller reageert op het gaspedaal. Optrekken gaat hierdoor gelijk sneller. Daarbij zal minder brandstof verbruikt worden tijdens het rijden. Op de lange termijn heb je hierdoor ook een flinke kostenbesparing. De investering van de chiptuning zal zichzelf hiermee altijd terugbetalen aan de hand van de besparingen die je doet. Jouw auto zal er beter door gaan lopen en je kunt weer jarenlang genieten van jouw auto. Een afspraak is snel ingepland, dus je kunt ervaren hoe jouw auto erop vooruitgaat door verandering. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *